jueves, 19 de mayo de 2016

L'HORT DEL TIO JÚLIO

Aquest matí hem gaudit d'una experiència de coneixement del nostre entorn fantàstica. Ja que estem estudiant l'hort i que el de la nostra escola està un poc descuidat, el tio Júlio se'ns va oferir a visitar el seu. 

Àngel ja se'l coneixia de sobra, i ja me l'imagine corrent entre la terra, xafant els bassalets d'aigua i fang i buscant bitxets amb un tros de canya. Ell ens ha indicat el camí i després d'una llarga passejada per carrers i camins agrícoles hem arribat; allà ens esperava el tio amb la tia Maria, que ens ha ensenyat tot tipus de verdures, com carxofes, carlotes, bledes, tomaques, creïlles, alls-porros, carabassetes i els primers plantonets d'albergínies. 


                     

A més, el tio Julio no ha tingut cap tipus de problema en collir i regalar-nos una gran quantitat de verdures. Ací teniu a Alba alçant orgullosa un all-porro o a Vicente amb ixa flor de carabasseta tan bonica. 


 

Hem esmorzat d'allò més agust a l'ombra dels arbres de l'hort, però no ha estat l'únic que hem menjat.


A més a més, el tio ens ha dut orxata fresqueta i meló d'alger. Tot un luxe! Ni en una granja-escola ens haurien cuidat així. 

                            

Després hem anat donant volvetes per l'hort, respectant-lo i estudiant amb atenció els tarongers, les verdures, la terra, les flors (hi havia una filera de cales preciosa), la sèquia vella, el sistema de regadiu i els bitxets que indunden la terra. A més, el tio ens ha ensenyat l'eina tan original que té per a llevar brossa feta amb la roda d'una bicicleta.   
  
  

 

I ja per finalitzar hem plantat julivert i ens l'han dut a casa. No es pot demanar més. Els bombers, els paiasos i les papallones li donem les gràcies que facen falta i li estem preparant un detallet.


Visca el tio Júlio!!! Visca!!! 


2 comentarios:

  1. Interessant iniciativa, és convenient que els xiquets estiguen en contacte directe en el seu entorn

    ResponderEliminar
  2. Per caí també!!! Gràcies i mil gràcies a vosaltres per omplir d'alegri i color l'hort del tio Julio. Vos esperem sempre que vullgau!!!

    ResponderEliminar