martes, 12 de enero de 2016

COPIEM EL NOM I BUSQUEM I ENCAIXEM LLETRES

Ahir vam començar la primera sessió del taller de lletres a la classe dels bombers. El funcionament de la sessió va ser igual que el taller de matemàtiques: quatre grups, cadascun amb una tasca que té una durada aproximada de 10 minuts i que van girant. Dues taules van jugar a soles i les altres dos van comptar amb l'ajuda de Maria i la meua per tal de treballar aspectes de la llengua escrita. 

Primer, els vaig presentar un material nou, unes lletres de plàstic que s'encaixen fàcilment en unes plaques on apareix la direccionalitat correcta. Vam veure quines lletres té el seu nom, vam buscar-les, encaixar-les i utilitzar-les com a marcador per tal de fer-les de forma gran en un full. A les següents sessions anirem afegint lletres que no tenen al seu nom i complicant el joc. 
     
Maria va treballar amb ells de forma més individualitzada el seu nom, observant-lo amb atenció, descomponent-lo, marcant oralment el so de cadascuna de les vocals o consonats i copiant-lo amb un model davant. Cada vegada ho fan millor quan el tenen davant i també quan no; apoquet a poquet van recordant les lletres, la seva forma i el seu ordre. Important i bàsic respectar la producció que fan de forma lliure i exigir un poc més que observen el model quan el tenen davant i han de copiar-lo.   

                

Continuarem escrivint...

No hay comentarios:

Publicar un comentario