miércoles, 30 de agosto de 2017

ANTONIO SAURA FOR KIDS

El treball artístic a l’aula és tal vegada un dels més gustosos i a l’hora, un dels que tracte de forma més rigorosa. I és que tantes vegades ens col·lapsem per l’aprenentatge de la llengua escrita i de les matemàtiques que un llenguatge tan important i bàsic en la formació de ciutadans sensibles i sabuts és el llenguatge plàstic, visual i artístic. És una cerca que sembla que no finalitze mai, la d’artistes contemporanis que inspiren als xiquets i connecten amb la sevu vessant artística. Una vegada que ja s’ha abastat clàssics com Miró o Klee, el descobriment amb aquesta promoció d’artistes no tan coneguts per al gran públic com Mitsuo Miura, Jasper Johns o Keith Haring, el treball amb Antonio Saura no ha pogut estar més profitós.


A primera vista, les obres més conegudes de Saura són obscures, negres i semblen terribles i agressives, difícils de treballar amb els xiquets de 4 anys... No obstant això, un estudi detallat  de la seua amplíssima obra ens ha permés gaudir dibuixant, pintant, picant, trencant, composant, observant, destruint, creant, agitant, estenent, empastrant... Començant per les lletres amb els icònics cercles o ulls quasi concèntrics fins a arribar als seus mosaics, passant per les cartes, per les seves pedres pintades, pels retrats deformats o el autorretrats i, és clar, dedicant-li moltes sessions a ixe Pinocho de Cristine Noöslinger que va il·lustrat de dalt a baix. Ha estat un treball de mig curs  on, als ambients de matí, han treballat de forma individual dibuixant i pintant, principalment amb aquarel·la, témpera o pintura de dits; després a la sessió setmanal de vesprada, la major part dels treballs han estat conjunts, bé per taules bé per tots els xiquets.

A l’hora de treballar, una norma clau, no es pretén imitar, sinó aprendre de l’artista per tal d’arribar més lluny en la nostra expressió artística. Un treball molt seriós, i molt divertit. Bravo xiquets!

Ací us deixe algunes fotos d’unes poquetes sessions i la presentació a partir de la qual vam treballar.




https://www.slideshare.net/JoseMaraDazCrespoRamrez/antonio-saura-para-nios




  









No hay comentarios:

Publicar un comentario