lunes, 1 de febrero de 2016

ESTUDIEM ELS NOMS

Al taller de lletres portem treballant el nostre nom i els dels nostres companys i companys de forma prou intensa des de que hem vingut de vacances de Nadal. Ja no només veiem el nom quan passem llista, escrivim el nom del protagonista o assignem els encarregats; això ja va servint per a corregir o millorar grafies i aprendre a distingir bé noms que són semblants entre ells (Anna i Alba, per exemple). 

Ara, Maria i jo anem el·laborant i ficant en pràctica jocs que treballem en gran grup o per taules. Ací teniu alguns exemples: 

1. Repartim llapisos i quaderns de treball. Tot està perfectament etiquetat, destacant la primera de les lletres dels noms i ara els encarregats de taula són els encarregats, dues o tres vegades al dia, de repartir i d'organitzar el treball de la seua taula. D'aquesta manera anem comprovant com els primers noms que s'aprenen a més del seu són els dels companys i companyes que tenen al seu voltant. 



2. Targetes amb noms sense foto: col·loquem els noms amb fotografia al mig de la taula i els xiquets han de buscar els que apareixen a unes targetes impreses i plastificades; a aquestes apareix el nom però ja anem prescindint de la fotografia. 







                            

3. Bingo de noms: l'objectiu és el mateix que el de l'anterior joc però ara tenen 6 noms a la targeta del seu bingo i només una targeta amb nom que treu el mestre i cal que els xiquets miren si el tenen o no a la seua targeta.

                                                       

4. Busquem noms: tirem els noms per la zona de l'assemblea i han de buscar, no només el seu sinó també els dels seus amics i amigues. 

                                                 

5. Busquem lletres als noms: dividim la pissarra en quatre zones i cadascuna d'elles té una lletra dibuixada i una cistella. Repartim els noms i els xiquets cal que els coloquen a les cistella de la lletra corresponent.    

                       

Ufff... I és que no parem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario