miércoles, 17 de febrero de 2016

JUGUEM A COMPTAR

Fixeu-vos en aquest senzill joc per a treballar l'associació de nombre a la seva quantitat. Ja el duem fent unes quantes sessions al nostre taller de matemàtiques i els resultats estan sent molt bons.

Tenim dues cares al cartons que vos adjunte; vam començar jugant a la cara dels punts; els xiquets tiren el dau i han de col·locar una xapa a la casella corresponent fins que tinguen tot el cartó complet (els nombres cinc i sis estan tapats amb un gomet i simbolitzen el valor zero). En el cas que els toque al seu torn un nombre que ja tinguen, passen torn. A l'última sessió vam gastar la cara del cartó amb la grafia i la gran majoria d'ells van identificar fins al 4 (i qui no se'l sabia el va fer per eliminació). Poc a poc augmentarem la quantitat a comptar.

 
Tinc comprovat que aquestos jocs servixen més als xiquets per a conformar algunes de les estructures mentals matemàtiques que moltes de les fitxes; es per això que no vaig demanar el quadern de numeració i calcul de l'editorial Onda-Casals. A jugar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario